گوگرد پرسیپیته (Percipitated Sulfur)

مقدمه:

نکته: گوگرد دارویی به سه دسته تقسیم می شود:

الف) سولفور پرسیپیته (Percipitated Sulfur) که با نام شیر گوگرد (Milk of sulfur) هم خوانده می شود و از جوشاندن و رسوب دادن سولفور به دست می آید.

ب) گوگرد سوبلیمه (Sublimed sulfur) که گل گوگرد (Flowers of sulfur) هم نامیده می شود.

ج) گوگرد شسته شده ) (Washed sulfur که با جدا کردن ناخالصی های گوگرد سوبلیمه به ویژه آرسنیک با آمونیاک به دست می آید.

سولفور پرسیپیته: شکلی از گوگرد است که با ایجاد یک پودر ریز فرآوری شده، آن را در کاربردهای مختلف درمانی به ویژه درماتولوژی مفید می‌کند. کاربردهای درمانی

·      درمان آکنه: سولفور پرسیپیته معمولاً در فرمولاسیون های موضعی برای درمان آکنه استفاده می شود. دارای خواص ضد باکتریایی است که به کاهش باکتری های مسئول آکنه کمک می کند و به باز کردن منافذ پوست کمک می کند و در نتیجه ظاهر ضایعات آکنه را کاهش می دهد.

·      درماتیت سبورئیک: در درمان درماتیت سبورئیک، یک بیماری پوستی که با لکه های قرمز، پوسته پوسته و خارش دار مشخص می شود، موثر است. سولفور پرسیپیته با کاهش التهاب و کنترل رشد مخمر روی پوست به کاهش علائم کمک می کند.

·      روزاسه: به دلیل خواص ضدالتهابی، سولفور پرسیپیته را می‌توان برای درمان روزاسه استفاده کرد و به کاهش قرمزی و تحریک مرتبط با این بیماری مزمن پوستی کمک می‌کند.

·      شوره سر: سولفور پرسیپیته در شامپوها و درمان های شوره سر و سایر بیماری های پوست سر موجود است. با عمل به عنوان یک عامل کراتولیتیک، به کاهش پوسته پوسته شدن پوست کمک می کند و باعث از بین رفتن سلول های مرده پوست می شود.

·      گال: از نظر تاریخی، گوگرد رسوب‌شده در پمادها برای درمان گال وکنه‌ها، استفاده می‌شده است. در از بین بردن کنه ها و کاهش خارش و سوزش همراه موثر است.

·      عفونت‌های قارچی: خواص ضد قارچی آن، گوگرد رسوب‌شده را در درمان برخی عفونت‌های قارچی پوست مفید می‌سازد و یک گزینه درمانی اضافی برای بیماران فراهم می‌کند.

مکانیسم عمل

سولفور پرسیپیته عمدتاً از طریق خواص کراتولیتیک (تحریک ریزش لایه بیرونی پوست)، ضد باکتری و ضد قارچ عمل می کند. این به کاهش التهاب کمک می کند و همچنین می تواند با برهم زدن چرخه زندگی آنها علیه انگل ها مانند آنهایی که باعث گال می شوند، عمل کند. سولفور در غلظت های بالاتر دارای خواص کراتولیتیکی است. خواص ضد قارچی سولفور نیز تا حدودی مربوط به خواص کراتولیتیکی آن است که سبب پاک شدن پوست از اسپور قارچ ها می شود. همچنین در غلظت 6 تا 10 درصد به عنوان ضد جرب (گال) کاربرد دارد.

فرمولاسیون

سولفور پرسیپیته به اشکال مختلف از جمله کرم، لوسیون، صابون و پودر موجود است. این فرمول‌ها برای کاربرد موضعی طراحی شده‌اند و عموماً به خوبی تحمل می‌شوند، اگرچه برخی از افراد ممکن است دچار سوزش یا خشکی شوند.

خواص ظاهری: پودر میکروکریستالی یا آمورف (بی شکل) به رنگ زرد کم رنگ، بسیار نرم، بی مزه، بدون بو یا با بوی خفیف گوگرد است. فرم مورد استفاده در ساخت داروهای ترکیبی شکل رسوب داده شده است که فرم نرم شده و ساییده شده از سولفور به حساب می آید که شیر گوگرد نیز نامیده می شود.

نقطه ذوب: در 115/2 درجه سانتی گراد ذوب می شود.

حلالیت:

نکته: برای تهیه فرآورده های ترکیبی بهتر است با الکل، گلیسرین، تری اتانول آمین اولئات لویگه شود.

ناسازگاری با سایر مواد و محیط کار: فرآورده های حاوی سولفور با فلزات به ویژه نقره و مس واکنش می دهد و سبب تغییر رنگ فرآورده می شود. بنابراین در تولید و نگهداری فرآورده های حاوی سولفور نباید از مواد فلزی استفاده کرد. با مواد حاوی جیوه مانند پرسیپیته بلان تولید هیدروژن سولفید می کند که سبب رنگی شدن پوست می شود.

شرایط نگهداری: در ظرف با در بسته نگهداری شود.